FORESTILLINGERNE OM SKIPPER CLEMENT & KØBMANDEN JENS BANG

EVENTKOORDINATOR,
Musik-teaterforestillingen "Skipper Clement"
2015

Forestillingen "Købmanden Jens Bang"
2013

MUSIK- & TEATERFORESTILLINGEN OM SKIPPER CLEMENT

Arbejdet som eventkoordinator omkring musik-teaterforestillingen om Skipper Clement i august 2015 - et stykke der binder historien om Skipper Clement - borgerkrigen i Danmark - sammen med nutiden. 

Hovedrollen som Skipper Clement blev spillet af Peter Gilsfort. Hans hovedfjende og banemand, generel Rantzau, spilledes af Claus Flygare. Lars Lilholt var trubadur, en rejsende sanger og musiker samt stykkets fortæller. Michael Mansdotter var forhørsleder og dommer. Kirsti Kærn spillede rollen som Skipper Clements kone, Marine. 

I stykkets andre roller sås Sune C. Abel, samt 50 frivillige og statister. Skipper Clement blev instrueret og produceret af Martin Schwab og hans teaterselskab, Teater Nord. Skipper Clementskildrer oprørets sidste døgn for 500 år siden. 

Den ellers så sejrrige bondehær og dens leder har forskanset sig i Aalborg og på Aalborghus for at forsvare sig mod en ny mægtig og farlig modstander - den tyske krigsherre general Rantzau. Den hårdt sårede Skipper Clement forrådes af en bonde og fængsles. Han konfronteres med Rantzau i en moralsk og ideologisk duel på ord. Han forhøres og tortureres af magthavernes dommer. Han dømmes og halshugges. 

MUSIK- & TEATERFORESTLLINGEN OM KØBMANDEN JENS BANG

Købmanden Jens Bang er en moderne teater- og musikforestilling, opført i Aalborg Slotsgårds historiske rammer, der skildrer den farverige og sprudlende Jens Bangs liv. Med forestillingen kunne gæsterne nyde de helt unikke historiske rammer, som giver en ekstraordinær oplevelse af tiden i og omkring renæssancen. Jens Bang blev en hovedperson i sin tid og et centrum for handel i hele Nordjylland. 

Visionen med forestillingen var at skabe mere end bare den traditionelle teaterforestilling, vi ville skabe en kulturbegivenhed hvor eventgæsterne kunne vælge mellem flere forskellige oplevelsespakker og dermed "opleve købmanden". Til det udviklede vi diverse sponsorpakker, hvor gæsterne kunne vælge oplevelser som rundvisning og historiske ture i Jens Bangs Stenhus samt smagsoplevelser som taffelmenu i et overdådigt telt opstillet til lejligheden. 

Ydermere fungerede jeg som en del af sekretariatet for forestillingen Jens Bang. 

BILLEDER FRA SKIPPER CLEMENT & KØBMANDEN JENS BANG


HANNE KRÆN // SØNDERGADE 27B // DK-9000 AALBORG // +45 4058 8822 // MAIL@HANNEKRAEN.DK